YENİ ATANACAK ÖĞRETMENLERİMİZİN TERCİHLERİ HAKKINDA

YENİ ATANACAK ÖĞRETMENLERİMİZİN TERCİHLERİ HAKKINDA

Öğretmen atamalarına başvuracak öğretmenlerimizin tercih döneminde okulumuz hakkında daha sağlıklı bilgi edinebilmesi için okulumuz ve ilçemiz hakkında gerekli bilgileri aşağıda bulabilirler. Tüm öğretmen adaylarımıza kolaylıklar diliyoruz.

04.05.2023 112

Ulaşım:

- Okulumuz ilçeye 6-7 km uzaklıkta bir köy okuludur. Öğretmenlerimizin araçları bulunmaktadır. Okulumuza öğretmenlerimizin aracıyla gelinebilmektedir. Zaruri durumlar her zaman olmamakla birlikte bazen ilçeden okula özel taksi ile de gelinebilmektedir. Taksi bir gidiş ücreti 60 TL'dir (Mayıs 2023 Fiyatı). Köy minibüsü mevcut olup ilçe köy arası düzenli bir servisi yoktur. Öğretmenler köyden ilçeye gitmek istediğinde sadece saat 12:00 civarı dolmuşa binebilmektedirler. Köy dolmuşu bir gidiş ücreti 10 TL'dir (Mayıs 2023 Fiyatı). Ayrıca Kars Merkezde kalan öğretmenlerimiz de bulunmaktadır. Bu öğretmenlerimiz araç uygunsa okuldaki veya diğer okullarda görev yapan öğretmenlerimizin araçlarıyla ilçeye gelebilmektedirler. Bunun olmaması halinde Kars'tan Arpaçay Merkeze saat başı dolmuşlar bulunmaktadır. Dolmuş son sefer saati 17:00'dır. Dolmuş bir gidiş ücreti 40 TL'dir (Mayıs 2023 Fiyatı). 

İlçe Hakkında:

- İlçemiz imkanlar ve sosyalleşme açısından kısıtlı imkanlara sahiptir. İlçemizde doğalgaz bulunmamaktadır. Binalar merkezi kömür sistemiyle ısınmaktadır. Genellikle kışlar soğuk ve uzun geçmektedir. İlçemizdeki ev kiraları, Kars Merkezdeki ev kiralarıyla neredeyse  aynı düzeydedir. Kars merkezde doğalgaz mevcuttur. İlçemizde kışın daireler için istenen kömür ücreti değişmekle birlikte, 15 bin TL, 25 bin TL veya üzerini bulabilmektedir. İlçemizde ve Kars merkezde bir çok kalınacak ev bulunmaktadır. Ev bulma konusunda sorun yaşanmamaktadır.

Okul Hakkında:

- Okulumuz geniş bir bahçeye sahip, merkezi kömür ısınma sistemine sahip bir okuldur. Okulumuz birlerştirilmiş sınıflı köy okuludur. 1 ve 2. sınıf birleştrilmiş, 3 ve 4. sınıf bireştirilmiş olarak okutulmaktadır. Okulumuz bünyesinde 1 adet özel eğitim sınıfı mevcuttur. ( 4. Sınıf seviyesinde 1 öğrenci)

Bilgi:

- Okulumuzun içini ve dışını gösteren güncel fotoğraflar, Fotoğraf Albümünde mevcut olup tercih etmek isteyen öğretmenlerimiz buradan fotoğralara bakabilirler. Sorularınız için iletişim kısmından arayabilirsiniz.